2012. május 30., szerda

Nem igaz....


..hogy amikor az ember szeretne egészségesebb étkeket készíteni, hogy csak csirkemell és saláta kerülhet a tányérra. Az enyémre legalábbis nem! Elkezdtem kísérletezgetni és gyűjteni azokat a recepteket, amelyek, akár beleférhetnek a saját rendszerembe. Ilyen pl. a töltött paprika is, amit hidegen, melegen, langyosan, édesen, sósan, mindenféle formában nagyon szeretek.

Nem volt időm rizst főzni, gondoltam menjen helyette zab, gyorsabban meglesz. Szóval csak úgy gondolatra tettem bele:

darált hús (pulyka most)
tojás
zabpehely
zöldhagyma
só 
bors
piros paprika
paradicsomlé (szigorúan cukor nélkül)
paradicsom
Töltött paprika, ahogy mostanában én szeretem!
Befestettem olajos szilikon ecsettel a serpenyő alját, megpirítottam az apróra vágott zöldhagymát, zöldestül, szárastul. Hozzáöntöttem a zabpelyhet és a vizet, ízesítettem sóval, borssal. Gyakorlatilag főztem egy sós zabkását. Míg hűlt, addig a húshoz (70 dkg volt összesen) kevertem egy egész tojást, majd elfeleztem, mert a másik feléből, más ételt terveztem (azt majd legközelebb mutatom). Sót, fűszerpaprikát kapott a hús, majd összekutyultam a zabbal. Paprikába töltöttem, illetve a maradékból gombócokat csináltam. 
Fazékba tettem a paradicsomlevet és az egész paradicsomokat is, kifőztem benne a gombócokat, ha nem túl nagy labdákat csinálunk, fél óra alatt puha lesz lassú rotyogással. Semmi édesítéssel, natúr paradicsom ízzel......nekem ennél több nem kell. 
Akinek szüksége van egy kis édes ízre, az tegyen a szószba belátása szerint xillitet, vagy pötyit, vagy ami van otthon. Nem sűrítettem, mégsem lett annyira folyós, szerintem a csupasz gombócból a zab sűrített rajta.

Hogy mozgás is legyen, lájtos fél óra hasizmozás volt, a karjaim és a combjaim ma pihenőt kaptak a tegnapi igénybevétel miatt.:D

2 megjegyzés: