2012. április 25., szerda

Visszatérnem...

Kellene a BR-szerű gyakorlatok rendszeres műveléséhez, hetente minimum 3-szor. Az utóbbi időben áttolódott a súly a futás javára, ami nem olyan nagy baj végülis, de nem jó az érzés, hogy gyengülök. Januárban, februárban nyomtam mindkettőt párhuzmosan és látványos eredményt sikerült elérnem. Erősödtem, gyorsultam, és ez kívülről is láthatóvá vált (ami nem olyan könnyű ám az én koromban :D).
Szóval elhatároztam, hogy bekeményítek és rákapcsolok. Tudatosabban kell csinálom az edzéseimet, nemcsak spontán elhatározni, hogy épp mihez is van kedvem, vagy mihez érzek erőt.

Tehát a mai erősítésemre beállítottam az órám 50 mp munkára, 10 mp pihenésre és 3 kör ment a következőkből:

1./ plank, terpesz-zár (pedig nem is a mai BR-ból lestem)
2./ vállszélességű terpesz, mintha székre ülnék 1. ütemre, feláll, fenék szorít
3./ mountain climber (1-2-3), fekvőtámasz
4./ vállszélességű terpesz, mintha székre ülnék 1. ütemre, feláll, fenék szorít
5./ hasonfekvésből felnyom tenyérre, J láb húz mellhez, hasra vissza, tenyérre fel, B láb húz mellhez

Kellemes fáradtságot hozott a tegnapi majnem 20 km-es futásomra. Nem haltam meg tőle, jól esett.

Más!

Elérkezett az idő.1200 km-t tettünk meg. Futás közben nem érzem, hogy cserélni kellene, de fokozatosan a második helyre fog szorulni (pl ha elázik a másik, vagy, nem akarom, hogy sáros legyen).Megvettem az első helyezettet. Mikor  felpróbáltam azt mondtam, vagy ez, vagy semmi. 


nagyon bevált régim
újam



8 megjegyzés:

  1. Mi a neve? Ma én is futnék, ha nem esne.... vááá... nem akarom összesározni, amíg nem tuti, hogy velem marad, én picit nagynak érzem így, hogy tényleg kicsit nagyobbat vettem, ma veszek futózoknit. A BR szerintem fontos az alakformálásban, erőben és a kitartásra nevelésben is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Structure 15 a cipő. Ma megy egy rövid (10 km alatti) próbára (gyerekeket próbálom rávenni egy bringázásra mellettem, míg futok), bele kell tenni 150-200 km-t, hogy el merjek benne menni hosszabb távra.
      A zokni nem nagyon feltűnő ruhadarabja a futásnak, de talán a cipő után jön nálam fontossági sorrendben. Nekem ebből van egypár pár:
      http://www.decathlon.co.hu/HU/run-500-futozokni-191043519/
      Közepesen vastag, de nyáron sem kérem a vékonyabbat, egyszerűen ez így bevált, nem változtatok.
      Méretben ugyanazt (tehát a lábamnél nagyobbat) vettem. Nem ragaszkodtam elsőre a korábbi márkához, próbáltam másokat is, olyat, vagy hasonlót, mint amit Te is vettél. Nekem az a fazon nem illeszkedik a lábamra, hosszúkás, egyszerűen szűk, mert nagyon széles a lábfejem.

      Az a "baj", hogy a szép idő előbb kicsábít a szabadba futni, mint BR-ozni. Pláne, hogy átköltöztünk és itt a lakásban nem találom azt az igazi jó helyet az erősítésre, ami megvolt korábban. Ettől függetlenül elkezdem megint rendszeresen, mert hiányoznak a BR jó hatásai. Itt most a BR-ot mindenféle erősítés, alakformálás szinonímájaként értem. Több időőőőőt szeretnék!!!!:D

      Őööööö, félve kérdezem, hogy 12 napos e-book lesz-e? Azóta várom, hogy belógattad a mézesmadzagot.:D

      Jó futást, írd majd a tapasztalatod, mert kíváncsi vagyok!

      Törlés
    2. Este el kéne menni arra a futásra, de még nem tudom, hogy merre, félek, hogy a konditerem tele lesz és feleslegesen veszem meg ezért a jegyet... meg még odatekerni is és vissza, nagyon sok idő. Itt a beton van, attól még tartok, de közel van a pálya is, csak ugyebár esett az eső. Lehet, hogy nekem is pasimat kéne magammal rángatnom, hogy bicajozzon mellettem!

      Megfordult a fejemben, hogy érdemesebb volna ma BR-rel kinyírnom magam úgy, mint tegnap. Néha kell az, hogy elővegyük a régi edzéseinket és megnézzük, milyen sokat fejlődtünk :) tegnap jól esett az a BR...

      A 12 naposnál az a baj, hogy felírtam úgy 9 napon át, amit ettem, az első néhány napon aktívan szerkesztgettem is, hozzáadtam mindenféle egyéb plusz infókat, aztán nagyon sok dolgom lett és nem maradt rá energiám. Egy részét meg elfelejtettem annak, amit bele akartam írni :( Most ismét jön egy kis egyetemszünet május 1.-je miatt, talán befejezem!

      Még azon gondolkodom, hogyan tehetném majd nem mindenki számára elérhetővé, hanem csak engedéllyel. Nem tudom, jó ötlet-e, de azt sem akarom, hogy teljesen szabadon garázdálkodjon a neten és bármilyen idegen letöltse, aztán megvéleményezzen. Vagy esetleg titokban valami messzi ismerős, mert mind kiderült, volt barátom valahogy rámtalált és már névtelen megjegyzést is írt egyszer... csak tudnám, honnan tudja, hogy van ez a blogom, egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot semmilyen formában!

      Törlés
  2. Én annyira irígy vagyok a futós lelkesedésedért! Nekem mostanság valahogy elszállt a lendület, szívem szerint folyton csak a teremben kakukkolnék. Cseréljünk! Egy kis futós lelkesedésért adok erősítős lelkesedést...nanana??? :P

    VálaszTörlés
  3. Hááát, nem bánom, de csak kicsit:D
    Olvasom, hogy miket edzel/edzetek Angelocskával teremben, az igazat megvallva, felét sem értem, ami természetesen nem a Ti hibátok. Azon gondolkodom, hogy soha az életemben nem voltam teremben, csak tavaly, mikor nagyon kezdő koromban még visszarettentett egy kicsi eső, vagy szél, hogy egy órát a szabadban töltsek futással, de akkor is csak és kizárólag a futópadra mentem. Egyedül olyan hülyén érezném magam, hogy azt sem tudom hová nyúljak, milyen gyakorlatot, milyen súllyal...érted... majd egyszer beleásom magam ebbe a világba, mert közben kíváncsi lennék, hogy mit tudnék megcsinálni. Na mindegy.

    A lelkesedésed visszajön, lehet, hogy besokalltál a km-ektől, jót tesz egy kis megvonás, hogy újra elkezd kívánni. Az én lelkesedésem most talán azért van jó szinten, mert elhatároztam, hogy ősszel a szülővárosomban, Pakson lesz egy 3/4 marATOM verseny, 33 km-rel és azt le akarom futni. Ez lehet egy lépcső a továbblépésemhez, a maraton még túl nagy falat lenne, ahhoz még nem elég edzett a fejem, meg egyébként sem sietek, megadom a módját, végig szeretném járni az oda vezető utat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ősszel maratont szeretnék futni, pedig hozzád képest alig-alig futok mostanság... :D Szép kis baleset lesz. :) Remélem, hogy visszajön a lelkesedés, mert mostanában minden egyes km kínkeserv.
      Az edzőteremre ha elszánod magad egyszer, akkor előtte érdemes elolvasni a body.builder edzéstervek rovatát, ott megtudod, milyen izomcsoportra mit érdemes és hogyan. Ha egy alkalomra telik egy személyi edzőre, aki segít rájönni ezekre, akkor még jobb. De aktív futás mellett nehezen megy. Mindkettő nagyon strapás és egyre több és több időt igényel... :) Ügyes voltál a Bodyrock-okkal, nekem se ment soha kettő sem igazán egy nap. Ha teljes erőből csinálod és nem csak csinálgatod, annyira kifáraszt, hogy elég egy + az exercise challenge bőven belőle.

      Törlés
    2. Nem tudom, nekem nem tudom, mikor volt elég 12 perc (biztos volt már ilyen is), pihenek 2 percet és a toppon vagyok. Ez nem jelenti, hogy nem szenvedek közben rohadtul :)

      Törlés
  4. Aki metálozott...annak könnyűűűűű:-)
    Nyomnom kellene futást & erősítést ugyanazon a napon. Arra konkrétan emlékszem, hogy ennek látható eredménye lett rajtam. Sok-sok fekvőtámasztól, plank-től olyan lett a hasam, derekam környéke, hogy soha nem láttam magamon olyat. Vissza szeretném hozni azt az állapotot.
    Szóval nincs nyafi, csak meló!

    VálaszTörlés