2012. augusztus 5., vasárnap

Ettem ma....

... reggel egy jókora adag zabot (fene se gondolta volna, hogy így rá lehet kattanni), kávét, tejjel, délben egy nagy adag sima rizst, natúr salátával (mondja meg már valaki, hogy miért nem lehet csirkét és rizst egy helyen megvenni bevásárlóközpont kajás részlegében, azt már nem is említem, hogy barnát szeretnék szívem szerint. . . . a hócipőm tele van, hogy csodabogár vagyok, ha egy egyszerű kaját akarok enni és mindezt nem otthon). Már azt gondoltam, hogy bedobok a táskámba egy halkonzervet, amit csak rányomok legközelebb a rizsre.


Délután egy jeges tejes kávé,




egy gombóc citromos szorbet fagyi, majd egy

GO energiaszelet fele. 










Aztán nyomtam 24 és fél km-t. Jól vagyok és elégedett. Az előbb mértem magam, 54,3 kg. Szóval aki sokat, hosszúkat fut, az ne féljen ENNI még akár szénhidrátokat is:D és INNI. Megjöttem a futásból és 10 perc alatt lement 1 liter víz. Sok-sok vízre van szükségem.

6 megjegyzés:

  1. Jaja... enni és inni :)
    Ez a része nálam mostanában amúgy is túl jól megy... talán futásra termett időszak a sok kaja miatt :D azért a 24-től hol vagyok már!! mennyi idő alatt futottad le? :)

    Olyan szépek mindig a képek........

    VálaszTörlés
  2. Köszönön Angelocska, aranyos vagy! Most lesz 2 éve hogy futok, szóval ebben már van kicsi munka, viszont más ennyi idő alatt simán maratonol :D, de nem elégedetlenkedek, végigjárom az utat, az utam, ehhez pedig idő kell, az meg mint a tenger... Olyan 5 és fél perces kilóméterek mentek, ahogy számoltam, 2 óra és 15 perc körül volt. Most azt próbálom, hogy minél több időt tudjak futni, talpon lenni, mármennyi km is jön ki. Nehezítő körülményként még 31 fok volt akkor is, mikor este 9 után hazaértem (remélem, hogy azért ennyi nem lesz szeptember közepén, de végülis nem kizárt, szóval ha keményebb körülmények között megy "kényelmesen" 25 körüli km, akkor talán pár hét múlva menni fog a több is).
    Érdekes érzés volt a megállás, addig abszolút magabiztosan, jól ment a futás még az utolsó km-eken is, a fáradtságot még csak kezdtem érezni, furcsának is találtam. Hanem, mikor megálltam, éreztem, hogy gyengülnek a lábaim, le kellett ülnöm pár percre, aztán lazítottam csak egy nagyot. Leszűrtem a tanulságot, időben kell energia utánpótlásra(gél) gondolnom, akkor, mikor még nem érzem, hogy gyengülök.
    (megjutalmaztam magam egy kicsi túróba kevert fehérjével, ami már vagy egy hete várt rám....hiányzik nagyon, de megvárom, hogy rendeződjenek a leleteim).

    VálaszTörlés
  3. A leállásnak is úgy tudom, megvan a maga procedúrája, csak lassan szabad, percről percre kicsit lassítani, végül gyorsgyalogolni és onnan egyre belassítani... nehéz lehet a térdeknek hirtelen leállni.

    2 óra 15 percnyi futással nekem úgy tűnik, mintha elégetted volna az egész nap bevitt kajamennyiséget :( bár nem tudom, hogy mekkora volt az adag zabpehely és a rizs, remélem, hogy elég sok. Nehogy elfogyj teljesen!

    VálaszTörlés
  4. Nemnemnem,nem fogyok, nem akarok. Több, mint egy kg vizet veszítettem, azt pótoltam még este, ma reggel 55 fölött voltam kicsivel, ez így nekem kényelmes (ezért is néz(t)em a súlyom) . ÓRIÁSI zab volt és a rizs is, ááááá néha tényleg rossz nézni a mennyiséget, amit meg tudok enni. Azért azt meg kell hagyni, fehérje nélkül más a test állaga, hiába ugyanannyi a súly :(, futás ide, vagy oda.

    VálaszTörlés
  5. Azért én nem hiszem, hogy teljes fehérje megvonáson kellene legyél, csak fenn kell tartani egy egészséges egyensúlyt, ami NEKED jó. Az orvosod is tudhatná, hogy az sem jó, ha nem viszel be fehérjét.... főleg, ha sportolsz.

    VálaszTörlés
  6. Jelenleg ez van, amit írsz. Nem hallgatok a dokira. Kiegyensúlyozottan táplálkozom. Megy minden, CH, fehérje, jó zsír, olajos magvak. Néha jégkrém, vagy nasi, de észen vagyok. A fehérje nélküliség nálam a turmix fehérjét jelenti, ráadásul az is van, csak sokkkal-sokkal ritkábban, mint korábban.

    VálaszTörlés